Dakisolatie

Met dakisolatie van je woning zorg je ervoor dat het wooncomfort toeneemt. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen ervoor kiezen om hun huis te laten isoleren. De belangrijkste reden is dat het energieverbruik afneemt. Door de muren en vooral ook het dak van je woning te laten isoleren zorg je ervoor dat de warmte langer vastgehouden wordt. Je hoeft dus minder te stoken en dat bespaart vanzelfsprekend energie en daarmee kosten. Isolatiemaatregelen verdien je daardoor binnen enkele jaren terug.

Nieuwe huizen

Nieuwbouwwoningen worden al bij de bouw voorzien van isolatie. De muren krijgen spouwmuurisolatie en het dak wordt geïsoleerd. Ook de vloeren worden zoveel mogelijk geïsoleerd zodat de warmte eigenlijk nergens weg kan. Hierdoor krijgen nieuwe huizen een hoger energielabel. Dit label is tegenwoordig verplicht als je je woning wilt verkopen. Ook huurwoningen worden uiteraard voorzien van goede isolatie bij de bouw, zodat de bewoners er comfortabel kunnen wonen.

Het dak en de ramen

Naast de muren kun je ook het dak en de ramen isoleren. Omdat warmte stijgt is het dak het oppervlak waarlangs de meeste warmte het huis verlaat. Door te kiezen voor dakisolatie houd je de warmte langer in huis. Dubbel glas is daarnaast een aanrader. Het dempt niet alleen lawaai van buiten maat is ook een prima manier om energie te besparen. Isolatie van het dak en de ramen wordt dan ook in veel huizen toegepast. Bij het plaatsen van dubbel glas is het van belang de juist dikte te kiezen. In een appartement op hoogte moet het glas dikker zijn omdat anders bij een flinke storm het glas kan breken. Vraag hierover advies bij een erkend installateur.