Houtworm in dak

De houtworm is een kever. Het beestje legt een eitje op een houten oppervlakte. Het eitje zal zich dan in het hout nestelen en ontpopt zich dan tot een wormpje. Het vreet zich dan een baan door het hout en komt dan tevoorschijn als een kevertje. Het is niet altijd gemakkelijk en meteen te zien of dat er sprake is van ongedierte. Maar na een tijdje ga je de houtworm wel zien. Er kan aan het hout veel worden afgelezen. Daarom is het goed om te weten hoe je het insect kunt herkennen. Mocht hij dan in de tuin actief zijn, dan kan er snel naar gehandeld worden. De ongediertebestrijding kan dan namelijk meteen effectief bestrijden, zodat je er snel vanaf bent.

Houtwormen aanpakken

Houtwormen kunnen veel schade aanrichten. Het is daarom van belang dat er gekeken wordt waar ze zich bevinden en hoe deze diertjes het beste aan kunnen worden gepakt. Misschien denk je dat de insecten op een plaats aanwezig zijn, maar de ongediertebestrijding zal ook andere houten objecten bekijken. Het kan namelijk zijn dat ze zich hebben verplaatst en ook op andere plaatsen actief zijn. Alles moet goed geanalyseerd worden. Hierdoor kan alles worden bestreden zodat je ook echt van de insectenplaag af bent.

Laat de houtworm bestrijden

De ongediertebestrijder kan de houtworm snel en effectief bestrijden. Vraag voorafgaand aan de bestrijding de kosten op zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Meestal komt de ongediertebestrijding eerst naar je toe om de situatie in te schatten. Zij kunnen namelijk aan de telefoon niet zien wat er gaande is. Laat ze daarom komen, laat alles goed analyseren en aan de hand daarvan kunnen stappen worden ondernomen. Het belangrijkste is dat er snel gehandeld wordt zodat de houtworm niet meer schade aan kan richten, binnen of buiten bij de woning.