Vergunning dakkapel

Wil je een dakkapel toevoegen aan je woning, dan kun je prima terecht bij een van de vele bedrijven die in jouw gemeente werkzaam zijn. Zowel voor een traditionele dakkapel, waarbij de kapel precies ontworpen wordt om aan te sluiten bij het huis, als voor prefab-modellen kun je hier prima terecht. Kant-en-klare dakkapellen zijn minder uniek en niet altijd geschikt voor je wensen en eisen, maar hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn, en bovendien makkelijker te plaatsen. Vaak heb je binnen een dag al een uitbouw gerealiseerd.

Vergunningen voor een dakkapel

In jouw gemeente is het in de meeste gevallen nodig een vergunning aan te vragen. Voor een dakkapel geldt dat je géén vergunning nodig hebt zolang je aan de achtergevel bouwt, de dakkapel een plat dak heeft en het van geringe afmeting is. In alle andere gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Als je offertes aanvraagt bij een van de erkende bouwbedrijven, zijn zij gelukkig vaak bereid om je te assisteren bij die aanvraag, of zelfs om je het hele proces uit handen te nemen.

Of je wel of niet gaat kiezen voor de zakelijke zonnepanelen subsidie, kan beslist worden door de terug verdientijd. Je wil namelijk weten wanneer je je investering in de zonnepanelen weer terug hebt verdiend. Om dat te kunnen berekenen moet je weten wat je verbruik is. Dit komt omdat het verbruik bepaalt wat de tariefgroep van energiebelasting is, dus wat het bedrag dat u betaalt voor een kilowattuur is. Het is daarom belangrijk daar ook goed naar te kijken en dan kun je je laten informeren over alle voordelen en wat het voor je onderneming allemaal op kan leveren als je de keuze gaat maken. Zet de kosten op een rijtje, samen met alle zonnepanelen subsidies en dan kun je zien wat het je daadwerkelijk gaat kosten.